Är det inte terrorister…

Storebrorssamhället. När det i Sverige höjs röster för en helt befängd åsiktsregistrering så har man i Storbrittanien (som vanligt!) redan tagit det hela ett steg längre. Nu måste man finnas i ett statligt register för att få skjutsa barn till en fotbollsturnering, för att få jobba med “utsatta” vuxna, för att få jobb inom vård och skola.

Alltså, man måste på heder och samvete intyga att man inte är pedofil eller pervers på annat sätt. Sedan körs detta mot brottsregister och liknande, och man räknar med att en fjärdedel av Storbrittaniens vuxna befolkning kommer att registreras på detta sätt. Är man inte registrerad väntar dryga böter.

För att förstå precis hur galen denna lag är så citerar jag DN:

Informella överenskommelser mellan föräldrar om vem som kör vem till olika evenemang kommer inte att beröras av lagen, försäkrar ISA.

Problemet är att lagen är luddig. Om en ”informell överenskommelse” blir rutin – ja, då gäller VSB. Som rutin kan gälla tre gånger på en månad, eller en gång varje månad.

Så om två föräldrar kommer överens en gång om att skjutsa barn så är det okej, men om man kommer överens om att skjutsa varannan tisdag så är det inte okej. För det inser vi ju alla att det är så mycket farligare…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bookmark the permalink.

One Response to Är det inte terrorister…

  1. drakvakt says:

    Eller om man en gång om året har ett födelsekalas?
    De flesta föräldrar, om inte alla, har ju rätt mycket kontakt med barn. Registret täcker alltså säkerligen mer än en fjärdedel av den vuxna befolkningen.