Diskussioner och konsekvens

Piratpartiet. Har jobbat ett par dar i Piratpartiets tält på Pridefestivalen nu (och kommer göra så några dagar till). Det är en oerhört intressant upplevelse, som skiljer sig väldigt mycket från den flygbladsutdelning vi höll på med innan valet. Det finns nämligen betydligt mer tid för diskussioner, både med folk som besöker oss, med våra tältgrannar (som består av vänsterpartiet, moderaterna, folkpartiet och en sexleksaksaffär) och med andra pirater.

UPDATE: Anna Troberg har postat lite bilder från vårt finafina tält, som är en “dröm av tyll”…

Tyvärr kommer det in ett och annat troll, men det ger bra tillfällen att öva på sin argumentationsteknik, samt på sitt tålamod. Dock måste jag säga att det har varit en majoritet trevliga människor som har dykt upp, även om alla inte har tyckt som vi gör. Även mottagandet bland de andra partierna har varit trevligt. De kanske har börjat ta oss på allvar…

En av de intressantaste diskussionerna jag har haft har dock varit med andra pirater. Den innehöll allt från hur våra nya foldrar såg ut till vad man verkligen kan göra för nytta (tydligen är jag en bra åsiktsmaskin och debattör, sånt är alltid trevligt att höra). En sak kom upp var dock att pirater tenderar att vara ganska klåfingriga. Det finns ganka många som tycker om allt, och har svårt att släppa ansvaret till de som är riktiga experter på området, för att i sin tur koncentrera sig på det de själva är bra på. Jag tycker detta är högst olyckligt. Man behöver faktiskt inte ha ett finger med i allt, eller ha åsikter om allt. Det är ju piratpartiet ett levande exempel på. Kanske är det dags att börja applicera våra principer om att vi gör det vi kan även inom partiet lite mer?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , ,